Foto: LETA

Ņemot vērā pēdējā laikā notikušos terora aktus, kas vērsti pret cilvēku masveida pulcēšanās objektiem, Drošības policija paralēli citiem preventīvajiem pretterorisma pasākumiem pievērš pastiprinātu uzmanību cilvēku masveida pulcēšanās objektiem Rīgā un reģionos, portālu "Delfi" informēja Drošības policijas preses sekretāre Līga Pētersone.

Piektdien, 15. aprīlī, Drošības policija rīkoja informatīvo semināru pretterorisma pasākumos iesaistītajiem sadarbības partneriem nolūkā informēt par aktualitātēm pretterorisma jomā Latvijā un Eiropā. Seminārā runāts par aktuālajām terorisma draudu tendencēm un teroristu darbības veidiem, preventīvajiem drošības pasākumiem kritiskās infrastruktūras objektos, pasažieru datu reģistra izveides un ieviešanas procesam un tā nozīmei pretterorisma spēju stiprināšanā.

Tāpat pievērsta uzmanība aktuālajām izmaiņām pretterorisma jomu regulējošajos tiesību aktos. Ņemot vērā sabiedrības interesi par sprāgstvielu prekursoru kontroli, semināra dalībnieki informēti par paveikto šajā jomā. Seminārā piedalījušies aptuveni 50 sadarbības partneru pārstāvji no valsts institūcijām, kā arī kritiskās infrastruktūras objektiem.

Pirmais šāda veida seminārs noticis 12. aprīlī. Tajā piedalījušies vairāk nekā 30 pārstāvji no lielākajiem tirdzniecības centriem Rīgā. Ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas atbalstu šāds seminārs tiks organizēts arī Rīgas viesnīcu par drošību atbildīgajām amatpersonām. Papildus šā gada maijā plānots Kurzemes reģionālais seminārs, kurā piedalīsies atbildīgo institūciju pārstāvji, kā arī pārstāvji no kritiskās infrastruktūras objektiem un cilvēku masveida pulcēšanās objektiem.

Drošības policija skaidro, ka informatīvo semināru mērķis ir iepazīstināt klātesošos ar pretterorisma sistēmu Latvijā, informēt par terorisma draudu tendencēm Eiropā, galvenajiem teroristu darbības veidiem, rīcību, fiksējot aizdomīgas aktivitātes, iespējamo rīcību teroristiska apdraudējuma gadījumā. Tāpat dalībnieki semināros var uzzināt par ieviešamajiem pasākumiem terorisma draudu līmeņa pieauguma gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!