Foto: LETA
Dzejniece Liāna Langa, īstajā vārdā Liāna Bokša, vērsusies Drošības policijā (DP), prasot nepieļaut krievu maršu 9.maija pasākumos Rīgā, sociālajos tīklos pavēstījusi dzejniece.

Dzejniece DP nosūtījusi elektronisko vēstuli, aicinot "nepieļaut Latvijas valstiskumam naidīgo un sabiedrību šķeļošo krievu maršu 9.maijā". Vēstulē viņa norāda uz "Rodina" mājaslapā pausto, kur teikts, ka krievi ir sena Latvijas tauta. Uzsaukumā teikts, ka Rīgā dzīvo 60% krievu, bet Latvijā kopumā 40% krievu. Ar uzsaukumu aicina no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras parkam doties Krievijas marša pavadībā.

Uzsaukumā teikts: "Rīga – mūsu pilsēta, Latvija – mūsu zeme, krievu valoda- Latvijas valoda. Krievi nepadodas!". Langa vēstulē DP pauž, ka šis uzsaukums ir klaji agresīvs un satur melīgus faktus.

Jau vēstīts, ka Pārdaugavā, pie pieminekļa Padomju armijas karavīriem, 8.maijā un 9.maijā notiks tradicionālie biedrības "9maijs.lv" rīkotie pasākumi, lai atzīmētu "fašisma sagrāves dienu", kurus šogad papildinās arī krievu skolu atbalsta gājiens.

Pasākums notiks divas dienas no plkst.9 līdz 23. Tā laikā laukumā pie pieminekļa tiks uzstādītas skatuves, tirdzniecības vietas, notiks dažādi koncerti.

Rīgas domē patlaban notiek dažādu norišu saskaņošana, lai saņemtu publiskam pasākumam nepieciešamās atļaujas. Pasākuma pieteicēji norādījuši, ka tajā varētu piedalīties ap 10 000 cilvēku.

Rīgas mērs Nils Ušakovs jau ir paziņojis, ka arī šogad piedalīsies 9.maija pasākumos pie Uzvaras pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!