Pirmdien, 30. maijā, izglītības un zinātnes ministre prof. Ina Druviete (JL) tikās ar Mācību līdzekļu un mācību grāmatu izdevēju konsultatīvo padomi, lai veicinātu labu mācību materiālu izveidi skolām. Ministre uzsvēra valsts atbildību par mācību līdzekļu saturu un to izdošanu, portālu "Delfi" informēja ministres preses sekretāre Sanda Purviņa.
Prof. Druviete uzskata, ka labu mācību līdzekļu radīšana ir izglītības procesa ļoti svarīga sastāvdaļa. Lai to nodrošinātu, ir nepieciešama Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) speciālistu un izdevēju cieša sadarbība. Ministre uzskata: „Valsts ir atbildīga par izglītības kvalitāti, un tas ietver arī atbildību par mācību līdzekļu izdošanu. Tikai IZM un izdevēju sadarbība veicinās kopīgo mērķu sasniegšanu.”

Ministre pauda atbalstu izdevēju ierosinātā vienotā mācību grāmatu reģistra izveidošanai. Mācību līdzekļu izdevēji uzskata, ka šāds reģistrs, kurā tiktu publicētas arī recenzijas par mācību grāmatām un pieredze darbā ar tām, varētu sekmēt mācību grāmatu objektīvāku izvērtēšanu, kas, savukārt, palīdzētu celt jaunu mācību grāmatu līmeni.

Izdevēji par nopietnu kavēkli mācību grāmatu kvalitātes uzlabošanā uzskata nepietiekamo valsts finansējumu skolu bibliotēkām mācību grāmatu iegādei. Ministre piekrita, ka šis finansējums varētu būt lielāks, tomēr tas ir atbilstošs valsts ekonomiskajām iespējām. Vienlaikus ministre uzskata, ka valsts varētu uzņemties lielāku iniciatīvu, veicinot trūkstošo mācību grāmatu sarakstīšanu un izdošanu.

Ministre pauda atbalstu izdevniecību iniciatīvām skolotāju apmācībā darbam ar jauniem mācību līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!