Viena no galvenajām izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes prioritātēm pašreizējā amatā būs audzināšanas stiprināšana skolās.
"Nav pareizi, ka skola nodarbojas vienīgi ar izglītošanu, bet par audzināšanu neliekas ne zinis. Ideālā gadījumā audzināšana notiek ģimenē. Tad skola vairāk var koncentrēties uz intelekta veidošanu un zināšanu apguvi. Tomēr nav noslēpums, ka audzināšanas pienākumus ģimene nereti nespēj veikt, tāpēc jādomā kā atgriezties pie labi aizmirsta vecā," savu viedokli intervijā laikrakstam "Rīgas Balss" skaidro Druviete.

Pēc viņas domām, audzināšanai skolā jābūt vairāk vērstai uz bērnu un tai jābūt individuālai.

Kā uzsver ministre, ir jādomā par garīgās gaisotnes veidošanu, kas saistīta ar nacionālās identitātes apzināšanos un stiprināšanu. "Tāpēc mums ir jāattīsta humanitārās zinātnes," sacīja Druviete.

"Jā skolotājiem ir jādod, viņiem pienākas laba alga un sabiedrības cieņa, bet no skolotāja arī jāprasa, lai būtu ieinteresētība katra konkrētā bērna liktenī un atbildība par viņu," Druviete uzsver intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze".

Druviete uzskata, ka būtu jāatjauno obligātā vispārējā vidējā izglītība, jo vidējo izglītību ieguvušo īpatsvars Latvijā "ir nepiedodami zems". Tas sāk traucēt mūsu valsts iedzīvotājiem sekmīgi konkurēt Eiropas darba tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!