Foto: LETA

Svētdien neilgi pirms pulksten 12 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Višķu pagastu, kur dega kūla. Mēģinot to dzēst paša spēkiem, ugunsgrēkā cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Cietušais cilvēks nodots NMPD mediķiem. Notikuma vietā kūla dega viena hektāra platībā, un glābēji no liesmām nosargāja dārza māju. Pulksten 12.29 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt piektdien glābēji saņēma izsaukumu uz Beberbeķu ielu Rīgā, kur cilvēks, veicot remontdarbus augstumā, bija guvis traumu un saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā. Glābēji cilvēku nocēla no apmēram septiņu metru augstām stalažām un nodeva NMPD mediķiem.

Svētdien Rēzeknes novada Čornajas pagastā no ūdenstilpes izcelts bojāgājušais un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt sestdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Mazā Apakšgrāvja ielu Rīgā, kur dega kūla. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka aizdegšanās ir vairākās vietās un deg kūla un niedres.

Neilgi pirms pulksten 22 vakarā ugunsgrēks lokalizēts un tajā bija trīs atsevišķas degšanas vietas. Vienā vietā dega 1,5 hektāri, otrajā vietā tikpat, savukārt trešajā – pieci hektāri.

Sestdien glābēji steidzās uz Torņa ielu Rēzeknē, kur dega dārza māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg dārza māja ar atklātu liesmu un tai ir iebrucis jumts, kā arī deg blakus esošās dārza mājas siena. No blakus esošās dārza mājas ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Maļinovas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dzīvojamā māja, kūts jumts un saimniecības ēka. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Piektdien glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Demenes pagastu, kur dega angārs ar kokmateriāliem un kūla. Pirms VUGD ierašanās strādāja Demenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigāde. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks.

Kopumā pagājušajās diennaktīs VUGD saņēma 252 izsaukumus – 151 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 67 bija kūlas un trīs meža ugunsgrēki, 63 uz glābšanas darbiem, bet 38 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!