Foto: DELFI

Pareizāk patlaban būtu beigt skatīt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā iestrēgušo vakcinācijas likumprojektu un turpmāk koncentrēties uz tādiem risinājumiem, par kuriem sabiedrībā ir lielāka vienprātība, uzskata Nacionālās apvienības valdes priekšsēdētājs, parlamenta deputāts Raivis Dzintars.

Viņš norādīja, ka iespējami plašāka vakcinēšanās ir ne tikai sabiedrības veselības, bet arī tautsaimniecības un ekonomiskās labklājības interesēs.

Vienlaikus Dzintars uzskata, ka piespiešanas taktika šobrīd nevar dot vēlamo rezultātu, drīzāk tā var pat panākt pretēju efektu, tāpēc, viņaprāt, pareizākais šobrīd būtu beigt skatīt atbildīgajā parlamenta komisijā vakcinācijas likumprojektu jeb grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Kā ziņots, ar likumu Covid-19 ierobežošanas pasākumus nav adekvāti risināt, jo pie tik straujām situācijas izmaiņām, ir grūti ar likuma spēku uz tām reaģēt, tāpēc plašākas pilnvaras šajā jautājumā ir jādod valdībai un pašvaldībām, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņaprāt, likumā ir jāparedz pietiekošas pilnvaras rīkoties Ministru kabinetam un pašvaldībām, lai varētu "adekvāti reaģēt" mainīgajā situācijā.

Likumprojektu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19 Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pašlaik skatīt neturpinās, pēc sarunas ar Levitu Latvijas Radio pavēstījis "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!