Foto: F64
"Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars skaidro, ka nepārmet "Vienotībai" naudas prasīšanu par kandidātu iekļaušanu sarakstā un uzskata to par nepareizu mediju interpretāciju, jo runa bija par vēlēšanu kampaņai nepieciešamo līdzfinansējumu – 10 000 latu par kandidātu. Tiesa, šādam līdzfinansējumam VL līdzekļu nav.

"Kopš ziņas parādījās pirmo reizi, pagājušas gandrīz divas nedēļas, bet tikai tagad plašsaziņas līdzekļus sasniegusi vērienīga kampaņa, kurā manā vārdā tiek runāts it kā par vietu tirdzniecību. Ne velti šajās ziņās netiek citēti tieši mani izteikumi, bet sensācija tiek būvēta uz puspatiesības pamata," svētdien izplatītajā paziņojumā norāda Dzintars. Viņš skaidro, ka "Vienotībai" nepārmet vietu tirgošanu kandidātu sarakstā.

VL līderis uzsver, ka sarunu laikā ar "Visu Latvijai!" viens no "Vienotības" līderiem Aigars Štokenbergs tiešām izteica viedokli, ka kopēja saraksta gadījumā VL vajadzētu nākt ar attiecīgu kampaņas līdzfinansējumu – 10 000 latu par katru kandidātu, "taču tas nekādā ziņā nebija piedāvājums nopirkt vietu, kā to mēģina interpretēt".

"Visu Latvijai!" apzinās, ka, šai prasībai paliekot spēkā, iekļaušanās kopīgā sarakstā nebūs iespējama, jo nevienam no VL piedāvātajiem kandidātiem šādu līdzekļu gluži vienkārši nav, teikts Dzintara paziņojumā.

Tai pat laikā "Visu Latvijai!" turpinās sarunas ar dažādiem politiskiem spēkiem par sadarbību gaidāmajās vēlēšanās, un izšķiroša nozīme lēmuma pieņemšanā būs darbības pamatprincipu un ideoloģiskai saderībai.

Jau ziņots, ka svētdien LTV raidījums "De Facto" ziņoja – "Vienotība" par iekļaušanu sarakstā no "Visu Latvijai!" prasīti 10 000 latu par katru kandidātu. "Vienotības" pārstāvji raidījumam skaidroja, ka nosauktā summa ir iespējama nepieciešama līdzdalība kampaņa finansēšanā.

Dzintars: 'Vienotība' par iekļaušanu sarakstā prasa 10 000 latu; 'Vienotība' noliedz vietu tirgošanu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!