Foto: LETA
Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija varētu sākties šā gada rudenī un to varētu pabeigt divu gadu laikā un projekta realizēšanai Jūrmalas dome ņemtu aizdevumu Valsts kasē, pavēstīja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Reinholds Pelše.

Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende ceturtdien tikās ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni un iepazinās ar Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukcijas projektu.

Jaunzeme-Grende atzinīgi novērtēja Dzintaru koncertzāles zīmolu, nesot Latvijas vārdu pasaulē, un aicināja pilnā apjomā izmantot Jūrmalas pilsētas un atjaunotās Dzintaru koncertzāles potenciālu 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, un 2015.gadā, kad Latvija būs Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts.

Gatavojoties Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas pasākumiem 2015.gadā Jūrmalā un Latvijā, pārrunāti arī pašvaldības pārziņā esoša valsts nozīmes vēstures pieminekļa –Aspazijas mājas – restaurācijas iespējamie finansējuma avoti.

Truksnis informēja kultūras ministri arī par aktuālajām likumdošanas iniciatīvām, kas svarīgas Jūrmalai, tostarp par grozījumiem Tūrisma likumā, kas ļautu piesaistīt investīcijas nozīmīgu kūrorta infrastruktūras objektu attīstībai.

Abas puses vienojās arī par ciešāku sadarbību nākamajā ES fondu plānošanas periodā, kas pašvaldībai ļautu pretendēt uz finansējumu kultūras un integrācijas jomā. Tika apspriesta iespēja jau tuvākajā laikā piesaistīt ES fondu finansējumu koka ēku – valsts nozīmes kultūras pieminekļu – aizsardzībai.

Iepriekš izskanējis, ka Dzintaru koncertzāles mazās zāles restaurācijas un rekonstrukcijas projekts un vīzija jau ir izstrādāta. To īstenošanai nepieciešamais finansējums ir astoņi miljoni latu.

Jūrmalas pilsētas domes investīciju plānā 2011. – 2014.gadam Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles restaurācijai 2012.gadā ir ieplānoti divi miljoni latu un 2013.gadā – 5,8 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!