Noslēdzies Satiksmes ministrijas (SM) rīkotais konkurss uz Informātikas departamenta direktora vietnieka e-pārvaldes jautājumos amatu, un konkursa komisija no pieciem otrajai kārtai atlasītajiem pretendentiem šim amatam izvirzījusi Daini Samsonu.
Kā informēja SM Preses un informācijas nodaļas vadītāja Sarma Kočāne, Samsons līdz šim ir strādājis par SIA "DataPro" mārketinga daļas vadītāju. Kā iepriekš sacīja SM Informātikas departamenta direktors Vilis Zvidriņš, speciālists tieši e-pārvaldes jautājumos ministrijā nepieciešams Latvijas e-pārvaldes koncepcijā izvirzīto uzdevumu pārzināšanai, jo atbildība par šīs koncepcijas realizāciju ir deleģēta SM.

Konkursa prasībās pretendentiem bija uzsvērts, ka šajā ierēdņa amatā nepieciešama juridiskā vai ekonomiskā izglītība, un tikai kā trešā minēta izglītība informācijas tehnoloģiju jomā. E-pārvaldes jautājumu risināšanai ļoti būtiska ir izpratne un pieredze valsts pārvaldes darbā, teica Zvidriņš.

Pavisam konkursam bija pieteikušies 9 kandidāti. Jau ziņots, ka maijā valdībā tika pieņemta Latvijas e-pārvaldes koncepcija, kurā noteikts, ka par tās tehnoloģisko ieviešanu ir atbildīga SM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!