Foto: LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nobalsojuši kopumā 473 tūkstoši vēlētāju jeb 33,51% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati ap pulksten 4 svētdienas rītā.

CVK dati liecina, ka kopumā Latvijā ir 1 411 955 balsstiesīgo, kas var piedalīties EP vēlēšanās, bet piedalījušies vēlēšanās ir vismaz 473 095 vēlētāji.

Dati liecina, ka 2019. gada EP vēlēšanās piedalījušies procentuāli vairāk vēlētāju nekā 2014. gadā, kad balsot devās 30% jeb 445 225 vēlētāji no visiem balsstiesīgajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Vēstīts, ka EP vēlēšanās vēlēšanu komisijām ir jāievēro visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm saistošs noteikums, ka dalībvalstis nedrīkst oficiāli darīt zināmus atklātībai savus balsu skaitīšanas rezultātus, kamēr nav slēgti vēlēšanu iecirkņi dalībvalstī, kuras vēlētāji ir pēdējie, kuri piedalās vēlēšanās.

Pēdējie EP vēlēšanu iecirkņi durvis vērs ciet Itālijā svētdienas, 26. maija, pusnaktī pēc Latvijas laika. Līdz ar to EP vēlēšanu rezultāti svētdienas pusnaktī tiks publicēti un būs pieejami Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā – sadaļā "Vēlēšanu rezultāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!