Foto: Publicitātes foto


Eiropas Parlaments (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas braucienu uz Krimu neapmaksās, portālu "Delfi" informēja EP informācijas biroja pārstāve Marta Rībele.

Ždanokas brauciens uz Krimu nekvalificējas atmaksai, jo "tā nebija oficiāla EP novērošanas misija. EP pieņēma rezolūciju, ka referendums ir nelegāls un oficiālos novērotājus nesūtīja," skaidroja Rībele.

Jau ziņots, ka Tatjana Ždanoka, kas bija viena no "novērotājiem" 16.martā Krimā notikušajā referendumā par pievienošanos Krievijai, prasīšot šī brauciena izdevumus apmaksāt Eiropas Parlamentam.

TV3 raidījumam "Nekā personīga" Ždanoka sacīja, ka prasīšot šī brauciena izdevumus apmaksāt Eiropas Parlamentam.

"Mums Eiropas Parlamentā esot izdalīta naudiņa uz gadiņu braucieniem pēc ielūgumiem. Tā kā es pati nopirku visas biļetes, viesnīcu apmaksāju, ceru, ka man Eiropas Parlaments to apmaksās," viņa skaidroja.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ārlietu ministrija izplatījusi paziņojumu, kurā uzsver, ka Ždanoka nav tikusi pilnvarota pārstāvēt Latviju vai Eiropas Savienību (ES), tādējādi nav uzskatāma par oficiālu Latvijas vai ES pārstāvi. Tāpat no Ždanokas pārstāvētās Eiropas Parlamenta Zaļo/EBA grupas vadības izskanējis ierosinājums izslēgt viņu no šīs politikās apvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!