Eiropas Komisijai (EK) pašlaik ir jāizstrādā labojumi regulā saistībā arī ar Baltijas valstu nepilsoņu iespējām līdzīgi kā Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem pārvietoties bez vīzas ES iekšienē.
Jau ziņots, ka Eiropas Parlaments un Eiropas Padome šī gada 15.martā bija apstiprinājusi regulu, ar kuru Eiropas Komisijai tika uzdots pārskatīt noteikumus regulā, kas attiecas uz personu pārvietošanos pāri robežām.

Pārskatīt šo regulu EK tika aicināta attiecībā uz bēgļu un personu bez ES pilsonības iespējām tāpat kā ES pilsoņiem bez vīzas pārvietoties ES robežās.

Vēlāk Eiropas Padome lems par EK piedāvātajām izmaiņām, un Eiropas Parlamentam būs jāsniedz savs viedoklis šajā jautājumā, pēdējais gan nekādi neietekmēs padomes lēmumu.

Kā informē Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL), viņa 10.oktobrī tikās ar EK atbildīgajām amatpersonām, lai runātu par minēto izmaiņu ieviešanu regulā.

Izmaiņu apspriešana sākās jau jūnijā. Pašlaik apspriešanās notiek Eiropas Padomē, tomēr oficiāli komisija vēl nav nodevusi apstiprināšanai izmaiņas.

Ždanoka izteica cerību, ka aptuveni pēc trīs līdz četriem mēnešiem nepilsoņi Latvijā un Igaunijā varēs ceļot pa ES bez vīzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!