Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts plāno strādāt ilgāk par valstī noteikto pensijas vecumu – pēc amatpersonas vārdiem, līdz kapa malai.

Piektdien diskusijā par sabiedrības novecošanos ministrs vadīja diskusiju par senioru vietu un lomu darba tirgū un gados vecāku cilvēku ieguldījumu tautsaimniecības attīstībā.

Viens no diskusijas dalībniekiem bija finanšu eksperts Pēteris Strautiņš, kurš atkārtoja jau iepriekš pausto pārliecību, ka viņš pensionēties varēs tikai 70 gadu vecumā.

Uz to ekonomikas ministrs atbildēja: "Pētera redzējums piepildīsies, jo man ir aizdomas, ka strādāšu līdz kapa malai tikai tāpēc, ka man to gribēsies."

Jau ziņots, ka Labklājības ministrija (LM) pieteikusi plānu pakāpeniski palielināt pensionēšanās vecumu Latvijā līdz 65 gadiem līdzšinējo 62 gadu vietā. Strautiņš aicinājis ministriju būt drosmīgiem un pateikt, ka Latvijā būs jāstrādā vēl ilgāk. Viņaprāt, pensionēšanās 70 gadu vecumā Latvijā ir neizbēgama, tādēļ viņš rosināja pensijas vecumu palielināt nelieliem soļiem, dodot skaidru atbildi iedzīvotājiem, lai viņi zina, ar ko rēķināties.

"Būtu vērtīgi zināt un uzzīmēt plānu, kā līdz šā gadsimta vidum mēs sasniedzam aptuveni 70 gadu pensionēšanās vecumu," aicināja Strautiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!