Foto: Publicitātes foto
Aizsardzības ministrijas (AM) izsludinātajā konkursā par luksusa klases limuzīna iegādi eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām uzvarējusi SIA "Moller Auto Latvia", no kuras par 65 304 latiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, tiks pirkts 2012.gadā izgatavots pilnpiedziņas automobilis "Audi A8 L" ar 4,2 litru benzīna dzinēju.

AM Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne informēja, ka melnais metāliskās krāsas limuzīns tiks piegādāts četru mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

Kā ziņots, iepirkuma konkursam savus piedāvājumus iesniedza divi pretendenti - SIA "Moller Auto Latvia", kas piedāvāja iegādāties minēto "Audi A8 L", un SIA "BM", kas saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju par aptuveni 74 000 latu piedāvāja iegādāties "BMW 740". Konkursā kā uzvarētājs tika izvēlēts pretendents, kura piedāvājums bija lētāks.

Kā ziņots, līgums par automašīnas iegādi tiks noslēgts jau šomēnes.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka konkursā plānots iegādāties melnu limuzīnu ar ādas salonu. Limuzīna cena nedrīkst pārsniegt 87 888 latus, portālu informēja AM.

Kopš prezidenta pilnvaru beigām Zatlers pārvietojas ar valsts piešķirtu pavecu "Chrysler" minivenu, kurā nereti kopā ar viņu redzami citi Zatlera reformu partijas pārstāvji. Zatlers iepriekš esot paudis vēlmi, lai viņa vajadzībām tiek iepirkts jauns limuzīns, priekšroku dodot "Audi" markas mašīnai. Konkursa tehniskajā specifikācijā nebija minēts, kādas markas auto tiks dota priekšroka, jo tas sašaurinātu pretendentu loku, bet tika ietverta vēlme par auto krāsu.

Bija norādīts, ka limuzīnam jābūt melnā krasā, bet salona apdarei - no brūnas ādas, tāpat salonā jābūt koka apdares dekoram, audio sistēmai ar skaļruņiem priekšā un aizmugurē, kā arī dalītai klimata kontrolei priekšā un aizmugurē, bet automašīnas salonam jābūt izklātam ar velūra paklājiem.

Plānots, ka ar jauno limuzīnu Zatlers pārvietosies vismaz trīs gadus, kad tiks domāts par citu auto. Pēc tam šo "Audi" valsts iecerējusi izmantot augstu viesu pārvadāšanai, tādēļ konkursa tehniskajā specifikācijā ietverta prasība par karoga kātiem pie priekšējā labā un kreisā automašīnas spārna.

Ankipāne sacīja, ka "Chrysler", ko patlaban izmanto Zatlers, paliks Militārajai policijai un kalpos kā rezerves automašīna bijušajiem prezidentiem neoficiālām vizītēm, kā arī tiks izmantots tad, kad viņu "pamatauto" būs remontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!