Foto: LETA

Atsaucoties uz nesen publiski izskanējušo informāciju, ka Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle varētu tuvākajā laikā iesaistīties politikā, Egle medijiem paziņojusi, ka nolēmusi vēl politisku darbību neuzsākt.

„Personīgi esmu nolēmusi vēl neuzsākt politisku darbību un turpināt pildīt profesionālos pienākumus LDDK, lai konsolidētu biedru viedokli tādos šobrīd būtiskos jautājumos kā valsts budžeta 2012.gadam un ilgtspējīgas nodokļu politikas izstrāde, ēnu ekonomikas apkarošana, investīciju piesaiste, nodarbinātības veicināšana u.c.," skaidro Egle.

Kā galvenos tuvākos darbus šo jautājumu risināšanā Egle redz rosinājumu politiķus un ierēdņus būtiski pilnveidot Nacionālo reformu programmu un likt pamatus jaunam Nacionālajam attīstības plānam. Latvijas biznesa aprindas sniegs arī viedokli Eiropas Savienības institūcijām ES 2020 stratēģijas un jaunās finanšu perspektīvas un citu iniciatīvu ietvaros. Egle darbosies arī Starptautiskās darba devēju organizācijas valdē, kur darba devējiem jāsniedz priekšlikumi ANO Starptautiskajai darba organizācijai par uzņēmējdarbības attīstības un darba vietu radīšanas iespējām globālā mērogā, tai skaitā konsultējot G-8 un G-20 sanāksmes.

 „Vērojot jaunā politiskā kustībā aktīvos cilvēkus, saredzu iespējas īstenot Valda Zatlera uzstādījumus politiskās sistēmas maiņai un tiesiskuma atjaunošanai, kas ir aktuāli un nozīmīgi gan stratēģiski un patriotiski domājošiem uzņēmējiem, gan ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Mērķtiecīgas pārmaiņas un kopīgs darbs ir vitāli nepieciešams nācijas stiprināšanai un Latvijas izaugsmei," piebilst Egle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!