Ekonomikas ministrija norāda, ka izdarījusi visu savas kompetences ietvaros, lai savus amata pienākumus varētu sākt pildīt valdības apstiprinātais Ekonomikas ministrijas pārstāvis Ventspils Brīvostas valdē Ojārs Grinbergs, informē ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļā.
Ekonomikas ministrijas rīcībā nav instrumentu kā nodrošināt, ka pašvaldība pilda valdības pieņemtu un Ministru prezidenta parakstītu lēmumu, tāpēc šī jautājuma izskatīšana šobrīd ir prokuratūras pārziņā.

Valdība lēmumu par Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdē pieņēma jau šā gada 23.februārī, bet līdz šim brīdim Ventspils dome nav ļāvusi Grinbergam sākt savu pienākumu izpildi. Ekonomikas ministrija ir nosūtījusi vairākas vēstules Ventspils domei, iesniegusi visus pieprasītos dokumentus – MK rīkojumu un Grinberga dzīves apraksta (CV) kopiju, kas tika iesniegta MK viņa apstiprināšanai, lai apliecinātu, ka šī persona ir tā, ko MK ir apstiprinājusi.

Kā zināms, prokuratūra pret Ventspils mēru uzsākusi kriminālprocesu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nepildot Ministru kabineta rīkojumu par Ojāra Grinberga kā valdības pārstāvja iecelšanu Ventspils Brīvostas valdes locekļa amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!