Foto: DELFI
Ekonomikas ministrija (EM) rosina koalīcijai apspriest progresīvā nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) ieviešanu, tā apmēru nosakot, sākot no aptuveni 5 latiem gadā līdz pat vairākiem simtiem par villām Jūrmalā, pirmdien intervijā Latvijas Radio stāstīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

EM piedāvājums ir mazo nekustamo īpašumu saimniekiem noteikt nodokli, kas būtu 5 līdz 20 lati gadā, vidējiem – 0,2% no kadastra vērtības nodokli, kas būtu aptuveni 20 līdz 40 lati gadā, savukārt dzīvokļiem virs 100 kvadrātmetriem un mājām ar 200 kvadrātmetru platību EM piedāvā noteikt nodokli 0,4% no kadastrālās vērtības apmērā, kas atkarībā no māju atrašanās vietas varētu sasniegt 400 latus gadā.

Tautas partijas piedāvāto vienoto zemes un nekustamā īpašuma nodokļa modeli Kampars uzskata par bīstamu piedāvājumu, jo būtu grūta tā administrēšana.

Jau vēstīts, ka valdība konceptuāli vienojusies par NĪN ieviešanu, tad pagaidām nav skaidrs, kuru no piedāvātajiem modeļiem koalīcija akceptēs. Plānots, ka no NĪN budžetā tiks gūti papildu ieņēmumi 13 miljonu latu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!