No tā brīža, kad Latvija kļūs par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, ES palīdzēs risināt dažādus jautājumus attiecībās ar Krieviju, ceturtdien Saeimas frakciju vadītājiem apliecinājis Eiropas Komisijas prezidents Romano Prodi.
Pēc tikšanās apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs žurnālistiem apliecināja, ka pēc iestāšanās ES tā varētu arī rekomendēt Latviju iestāties NATO.

Sarunas laikā frakciju priekšsēdētāji un Prodi apspriedušies arī par iestāšanās sarunām ES. ES paplašināšanas komisārs Ginters Ferhoigens kārtējo reizi apliecinājis, ka tas, par cik sadaļām notiks sarunas, būs atkarīgs no Latvijas spējām.

Tikšanās laikā runāts arī par tirgus aizsardzības pasākumiem un Požarnovs paudis bažas, ka ES pretpasākumu ieviešana pret Latviju nebūtu tālredzīga, jo tā palielinātu Latvijā eiroskeptiķu skaitu. Prodi šoreiz paudis lielāku izpratni par Latvijas ieviestajiem tirgus aizsardzības pasākumiem un atzinis, ka ES nostāja šobrīd ir elastīgāka kā iepriekš.

EK prezidents informējis, ka ES ar dažādiem fondiem ir gatava palīdzēt attīstīt Latvijas tautsaimniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!