2.februārī pašā Rīgas centrā netālu no centrālās stacijas notiek Latvijā sen nepieredzēta vilcienu katastrofa, kurā bojā iet centrā bojā gājuši četri cilvēki bet ar smagākiem vai vieglākiem ievainojumiem ārstēties spiesti vēl 29.
Vilcienu katastrofa Rīgas centrā

Saduras vilciens “Rīga – Maskava”, kas gan neveic reisu, bet dodas uz depo, un vietējās satiksmes elektrovilciens. Tieši šī vilciena mašīnistu vēlāk tur aizdomās kā galveno vainīgo.

Februārī līdz baltkvēlei samilzt 2004.gada nogalē iesākušās cīņas starp kādreiz tik vienotajiem “Ventspils grupējuma” magnātiem, kuras “vainagojas” ar Olafa Berķa ekskluzīvu interviju portālam “Delfi” par to, ka “Ventspils astoņkāji jāsadala un jāpārdod”..

Cīņas starp Aivara Lemberga vadīto klanu un vadonim nepakļāvīgajiem Olafa Berķa vadībā nonāk līdz visai komiskām konsekvencēm. Februārī “Ventspils naftas” koncerna kontrolētās “Latvijas Kuģniecības” ēkā savā starpā fiziski grūstās divas “Kuģniecības” valdes, no kurām katra uzskata sevi par leģitīmo.

Ar minētajām cīņām tieši saistāma arī pēkšņā juridiskā biroja “Heidelberga” advokāta Mārtiņa Kvēpa aizturēšana, kuras laikā presē nonāk ziņas par it kā Kvēpam Kvēpam no KNAB puses piedāvātu darījumu apmaiņā pret liecībām “skaļajās prāvās”. Zinot “Heidelbergas” lomu “Kempmayer” skandālā, izskatās, ka, ja arī šāds piedāvājums bijis, Kvēps palicis saviem klientiem lojāls. Februārī ģenerālprokurors Maizītis publiski pavēsta, ka “Kempmayer” lietā gaidāmas jaunas apsūdzības.

Gada laikā “ventspilnieku” strīdi norimst. Gada vidū bez jebkādas politiskās stīvēšanās tiek nolemts biržā izsolīt atlikušās valsts īpašumā esošās “Ventspils naftas” akcijas, kā arī aizkulisēs sāk izplatīties baumas par “Ventspils naftu” kontrolējošā “Latvijas Naftas tranzīta” pārdošanu. Pazīmes rāda, ka “astoņkājis” laikam nu patiešām ir ticis “sadalīts”, tā, lai ieinteresētajām personām nebūtu pretenziju.

Februārī Skandināvu kompānija “Metsaliitto” beidzot nolemj atteikties no nebeidzamiem šķēršļiem apaugušās ieceres necelt celulozes rūpnīcu Jēkabpils rajonā, kas pēc sākotnējām prognozēm varētu viena pati pacelt Latvijas IKP par 3%.

Februāra sākumā par kukuļa prasīšanu aiztur augstu muitas amatpersonu un atstādina Latgales muitas vadību. Latgales muitas vētīšana turpinās ar rotāciju, kuras rezultāta ap 50 darbiniekiem nākas pamest “iesildītās” vietas un doties darbā uz citiem posteņiem.

Februāris atnes divas sabiedrību šausminošas slepkavības, kuras veic nepilngadīgie. Ceļmalā uzņemts stopotājs nogalina uzņēmuma “Aldaris” marketinga direktori, bet Valmierā nepilngadīgie īpaši nežēlīgi noslepkavo vienaudzi un vēlāk atzīstas, ka to darījuši datorspēļu iespaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!