Terora akti ASV neaizkavēs Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos, bet gan mudinās Eiropas valstis apvienoties. To pirmdien pēc tikšanās ar Lietuvas prezidentu Valdu Adamku Viļņā sacīja ES komisārs paplašināšanās jautājumos Ginters Ferhoigens.
"Ietekme būs, bet tā būs pozitīva. Manuprāt, šie briesmīgie notikumi ASV skaidri parāda, cik svarīgs ir Eiropas integrācijas process. Labākais veids, kā padarīt Eiropu par drošu vietu tās pilsoņiem, ir to apvienot un garantēt mieru, demokrātijas un ekonomikas stabilitāti," teica Ferhoigens, komentējot pagājušajā otrdienā notikušos teroristu uzbrukumus Pasaules tirdzniecības centram Ņujorkā un Pentagonam Vašingtonā, kuros bez vēsts pazuduši vai dzīvību zaudējuši vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku.

Pēc ES komisāra domām, savienības paplašināšanās palīdzēs novērst konfliktus. "ES iedzīvotāji tagad vairāk apzinās, cik svarīgs ir paplašināšanās process, un mēs saņemsim lielāku sabiedrības atbalstu," žurnālistiem sacīja Ferhoigens.

Latvija cer pabeigt iestāšanās ES sarunas līdz 2002.gada beigām, bet šobrīd no 31 sadaļas Latvija ir slēgusi 16. Tomēr valdība ir apliecinājusi, ka tā ir spējīga izpildīt noteiktos mērķus, lai jau 2004.gadā kā pilntiesīga dalībniece piedalītos Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!