Trešdien Rīgas domes Finanšu komiteja atbalstīja Raimonda Krūmiņa atbrīvošanu no domes Finanšu departamenta direktora amata.
Komiteja ieteica par Finanšu departamenta direktoru apstiprināt pašreizējo šī amata pienākumu izpildītāju Kārli Kavacu, kurš līdz šim vadīja domes Audita un revīzijas pārvaldi.

Kā ziņots, balstoties uz dienesta pārbaudes laikā atklātajiem būtiskajiem likuma pārkāpumiem, Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs ierosināja jautājuma izskatīšanu komitejas sēdē.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa, pārbaudes laikā atklājies, ka Finanšu departamentā nav skaidra un pārskatāma pašvaldības finanšu vadīšanas mehānisma, dokumentos nav fiksētas to amatpersonu pilnvaras, kas nodarbojas ar domes finanšu līdzekļu administrēšanu, 14 personas bez jebkāda pilnvarojuma tiesīgas rīkoties ar Rīgas domes norēķinu kontiem kredītiestādēs, departamenta vadība bez domes lēmuma noslēgusi līgumus par naudas līdzekļu aizņēmumiem ar overdrafta noteikumiem no kredītiestādēm, Rīgas domes rīcībā neesot dokumentu, kas pierādītu, ka Finanšu departaments būtu rīkojis konkursus par finanšu un banku pakalpojumu sniegšanu, departaments līdz šim nav veicis sistemātisku un atbildīgu Rīgas pašvaldības finanšu resursu analīzi un vadību.

Tiek norādīts, ka Krūmiņš nav ievērojis likumu "Par iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām" un likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Kā ziņots, Krūmiņš, kurš uz laiku atstādināts no amata, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Ivaram Gateram un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) iesniedzis informāciju par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domē un mēra Bojāra rīcību, kuras rezultātā, iespējams, "izšķērdēti miljoniem latu". Krūmiņš lūdzis ministram vērtēt pašvaldības vadītāja rīcības likumību un viņa atbilstību amatam.

Krūmiņš pieļauj, ka domes sēdē varētu nepietikt balsu viņa atbrīvošanai. Savukārt vismaz daļa domes opozīcijas varētu atbalstīt Krūmiņa atbrīvošanu, ja izrādīsies, ka pārbaudes laikā atklāti pārkāpumi.

Rīgas domes Finanšu komitejā darbojas 17 deputāti, no kuriem 10 pārstāv koalīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!