Foto: LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) un ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere šodien tikšanās laikā bija vienisprātis par nepieciešamību īpašu uzmanību pievērst Latgales reģiona attīstībai, lai tajā veicinātu gan ekonomisko izaugsmi, gan iedzīvotāju vēlmi piedalīties reģiona attīstībā ar savām idejām un darbu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Finanšu ministrijā.

ASV vēstniece pie Vilka bija ieradusies atvadu vizītē. Tikšanās laikā tika pārrunāti gan aktuālie ekonomiskie notikumi Latvijā, gan nākotnes redzējums un jau līdz šim paveiktais.

Finanšu ministrs norādīja, ka Latvijas valdība jau ir lēmusi par budžeta virssaistību uzņemšanos, lai īstenotu vairāk Eiropas Savienības fondu projektu Latgalē. Mērķis ir radīt jaunas darba vietas, kā arī ērtu un saistošu vidi, kurā Latgales iedzīvotājiem attīstīt savas biznesa idejas, piemēram, loģistikas, transporta un citās nozarēs.

Vilks tikšanās laikā informēja vēstnieci arī par darbu pie nākamā gada valsts budžeta, par pozitīvajām iespējām Latvijai sasniegt mērķi un iestāties eirozonā, kā arī paveikto ēnu ekonomikas īpatsvara samazināšanā.

"Ar ēnu ekonomikas mazināšanos mēs raidām signālu gan paši sev, gan visai pasaulei par investīcijām labvēlīgu vietu. Es paredzu, ka progresu šajā jomā redzēsim, arī šim gadam noslēdzoties," sacīja Vilks.

Vēstniece ministram izteica pateicību par ciešo un veiksmīgo sadarbību un pauda gandarījumu par Latvijas valdības darbu ekonomisko grūtību pārvarēšanā. "Latvija bija sarežģītā ekonomiskā situācijā, bet jūs no tās izkļuvāt ļoti veiksmīgi. Latvijas iedzīvotāji vēl neapzinās, cik daudz citu valstu jūs uzskata par piemēru," viņa uzsvēra sarunas noslēgumā.

Arī finanšu ministrs pateicās vēstniecei par ieguldījumu Latvijas attīstībā tik izaicinājumiem pilnā laikā, kādi ir bijuši pēdējie gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!