Foto: F64

Latvijas Kara muzeja un Aizsardzības ministrijas aicinājumam locīt sarkanbaltsarkanās lentītes šogad pieteicies rekordliels skolēnu skaits, informēja muzeja Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs Mārtiņš Mitenbergs.

Piektdien plkst.12 Latvijas Kara muzejā notika brīvības cīnītāju piemiņas ugunskura iedegšana un sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcijas atklāšana , bet 11.novembrī pie Pulvertorņa tika rīkots svētku koncerts un krāšņa muzeja iluminācija.

Kopš 2010.gada Latvijas Kara muzejs ir kļuvis par centrālo vietu valstī, kur ikviens interesents var piedalīties sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcijā. Ik gadu šis pasākums ir bijis kupli apmeklēts, taču šogad izglītības iestādes izrāda sevišķu interesi un dalību akcijā pieteikušas jau vairāk nekā 100 skolēnu grupas, stāstīja Mitenbergs.

Ņemot vērā lielo un ļoti savlaicīgo izglītības iestāžu interesi, Latvijas Kara muzejs šogad atturējies no šī pasākuma reklamēšanas skolās. Lai arī ik gadu muzejs strādā īpašā darba režīmā un piesaista papildus vēsturniekus, lai apkalpotu visus interesentus, šogad muzejs spiests skolēnu grupas novirzīt uz pēcsvētku laiku. Kā pozitīva tendence vērojama arī lielā valsts iestāžu interese par muzeja vēsturnieku sniegtajām lekcijām, kā arī iespēju kolektīvi apmeklēt muzeju un iepazīties ar Latvijas valsts vēsturi.

Mitenbergs piebilda, ka ar katru gadu interese par Latvijas Kara muzeju un tā sniegtajiem pakalpojumiem arvien pieaug. Jā pirms desmit gadiem muzeju apmeklēja vidēji 57 000 interesentu, tad pērn muzeju apmeklēja 141 000 interesentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!