Foto: Publicitātes attēli
Piektdien, 20. augustā, sarunu festivāla "Lampa" pirmajā dienā notika vairāk nekā 100 pasākumi par visdažādākajām auditorijām būtiskiem tematiem. Daudzas sarunas veltītas cilvēku labklājības emocionālajiem un mentālajiem aspektiem, skarot neērtas, mulsinošas un grūtas tēmas un jautājot, vai laimīga dzīve ir iespējama visiem, norāda festivāla rīkotāji.

"Saruna bez cieņas kļūst par cīņu – ir šī gada festivāla moto. Izvirzot cieņu kā "Lampas" virstēmu, mēs aicinām izturēties cieņpilni pret cilvēku, saskatīt katra cilvēka unikalitāti, individualitāti, nepazemot, neaizvainot, cienīt citu cilvēku jūtas, viedokļus un tiesības. Cilvēks nav ēvelēts dēlis, mēs neesam vienādi, visi esam dažādi. Tikai tad, ja stāvam uz šī cieņas pamata, mūsu dažādībā varam meklēt kopsaucējus, un tas ir jādara demokrātiskā sabiedrībā. Tas nav viegli, taču uz to mēs varam tiekties," atklājot festivālu, pauda festivāla direktore Ieva Morica.

Festivāla pirmajā dienā notika arī pasākumi neparastos formātu pasākumu, darbnīcas un stāvizrādes, kas aktuālas tēmas aplūko caur praktiskas rīcības, paraugdemonstrējumu vai humora prizmu.

Piektdienas izskaņā pulksten uz skatuves "Apgaismo" Ruckas parkā Cēsīs un tiešraidē festivāla un portāla "Delfi" mājaslapā pie DJ pults stāsies un, viņuprāt, labākos ballīšu gabalus iegriezīs Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs ("Attīstībai/Par!"), Saeimas deputāte Inese Voika ("Attīstībai/Par!"), Saeimas deputāts Māris Mičerevskis, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija) un Saeimas deputāts Rihards Kols (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK").

Jau vēstīts, ka sarunu festivāls "Lampa" notiek 20. un 21. augustā Cēsu pilsētvidē, tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Festivāla programma ir pieejama šeit.

Festivālā piedalījās arī portāls "Delfi" ar divām pašu rīkotāj diskusijām. Par aizvadīto sarunu "Vai 'sargsuns' Latvijā ir cienīts un paēdis?" sīkāk var lasīt šeit, savukārt par diskusiju "Cieņpilna dzīve ģimenei, kurā ir pastāvīgi aprūpējams tuvinieks" – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!