Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Piektdien, 1. jūlijā, Cēsīs astoto reizi atklāts sarunu festivāls "Lampa", kā laikā, divu dienu garumā, notiks vairāk nekā 270 pasākumi uz 33 skatuvēm. Festivāla norisēm iespējams sekot līdzi arī portālā "Delfi".

Atklājot festivālu, tā direktore Ieva Morica norādīja, ka "dzīve demokrātijā ir sarežģīta un pretrunu pilna, taču tā ir vislabākā apdrošināšana pret tirāniju. Dzīvot demokrātijā nozīmē sarunāties, diskutēt un spēt sadzīvot ar pretējiem un nepatīkamiem viedokļiem. Sarunas, diskusijas un viedokļu daudzveidība ir demokrātijas un demokrātiskās kultūras kodolā."

Festivālu atklāja Morica kopā ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu (JV), "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētāju Lauri Menci, "British Council" pārstāvniecības Latvijā vadītāju Zani Matesoviču un Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu.

Festivāla uzmanības centrā šogad ir sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filosofiskiem, individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem – no iekšējās un ārējās drošības līdz katra cilvēka labbūtībai Latvijas sabiedrībā.

Festivālā ar divām pašu rīkotām diskusijām piedalījās arī portāls "Delfi". Par diskusiju "Mediju darbība kara apstākļos – ko sabiedrība no tiem gaida un ko (ne)saņem?" vairāk var lasīt šeit, savukārt par diskusiju "Kurp ies krievu kuģis? Kāda tagad ir sabiedrības un mediju līdzatbildība?" vairāk var lasīt šeit.

Piektdien festivāla diskusijās piedalījās arī vairāki "Delfi" žurnālisti. "Delfi TV" producente Alina Lastovska piedalījās diskusijā "Ziņas kara laikā", kā arī pasākumā "Ārpolitikas čempionāts 2022".

Savukārt "Delfi" nacionālo ziņu redaktors Kārlis Arājs piedalījās diskusijā "Naida runa internetā un ārpus tā".

Festivāla pirmās dienas izskaņā gaidāms par tradīciju kļuvušais "Politiķu disko". Tas notiks pulksten 23.59 uz skatuves "DOTS" Cēsu pils parkā. 13. Saeimas "Pēdējā zvana ballītē" mūziku spēlēs Inese Lībiņa-Egnere (JV), Ieva Akuratere (K), Aigars Bikše (AP) un Ralfs Nemiro (LPV). Politiķiem ritmu palīdzēs noturēt dīdžejs Toms Grēviņš.

Sestdien, 2. jūlijā ritēs otrā festivāla diena. Vairākām diskusijām tiešraidē varēs sekot līdzi arī portālā "Delfi". Festivālu noslēgs "Politiķu cepiens". Šogad tajā "gilēs" vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Artūru Tomu Plešu (AP), izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci ("Konservatīvie"), 13. Saeimas deputātu Edgaru Tavaru ("Latvijas Zaļā partija") un Rīgas domes deputāti Antoņinu Ņenaševu ("Progresīvie").

Plašāka informācija par festivālu pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!