Foto: F64
Svētdien, 5.oktobrī, ar vērienīgu mācību kaujas operāciju, kurā piedalījās vairāk nekā 2000 karavīru no piecām valstīm, noslēdzās mācības "Sudraba bulta 2014".

Mācību izšķirošo kauju novēroja arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī vēstnieki un militārie atašeji.

Kaujā uzbrukumā iesaistījās Latvijas un Lielbritānijas integrētie bataljoni, savukārt aizstāvības operāciju trenējās veikt Norvēģijas un Igaunijas apvienotie spēki, desanta operāciju veica ASV 173.kājnieku brigādes kaujas vienības karavīri.

Mācību dalībnieki "Sudraba bultā 2014" pilnveidoja iemaņas konvencionālu operāciju veikšanā, bataljona sastāvā veicot uzbrukuma, aizsardzības un aizkavēšanas operācijas.

Kopumā starptautiskās sauszemes spēku militārās mācībās "Sudraba bulta 2014" piedalījās vairāk nekā 2100 karavīru no Latvijas, ASV, Igaunijas, Grieķijas, Lielbritānijas un Norvēģijas. No Latvijas bruņotajiem spēkiem mācībās piedalījās Sauszemes spēku kājnieku brigādes 1., 2. un Kaujas atbalsta bataljons, kā arī 1.Zemessardzes novada karavīri un zemessargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!