Pirmdien, 10. aprīlī, Rēzeknē, Maskavas ielā, uzspridzināts vieglais auto. Notikumu aculiecinieks "sirokez" dokumentējis sprādziena sekas, kā vairākas stundas ilgušo operāciju, kuras laikā robots un speciālisti pārbaudīja, vai auto neatrodas vēl kādas sprāgstierīces.

"Rēzekne kārtējo reizi nokļuvusi policijas hronikā. Pie mums notikumi neatkārtojas, tagad atgadījies kas tāds, kas vēl nav pieredzēts," raksta video un foto autors.

"Šoreiz uzspridzināts auto "BMW X5". Sprādziena troksnis un spēks bija pietiekams, lai cilvēki no apkārtējām mājām steigtos paskatīties, kas noticis pagalmā. Kā stāstīja aculiecinieki, logu stikli mājās trīcējuši, kā arī bija jūtams trieciena vilnis. Pēc sprādziena bija redzams melns mākonis.

Notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, bet jau līdz tam ļaudis ielenca cietušo auto un sparīgi apsprieda notiekošo.

Pēc noteikumiem tika izsaukta specvienība "Omega" no Rīgas, kuriem nokļūšana līdz Rēzeknei prasīja vairāk nekā četras stundas. Pagalmu un ceļus policija bloķēja, tāpēc iedzīvotāji meklēja citus ceļus, un daudzi, neaprēķinot savus spēkus un iespējas, iestiga līdz ausīm dubļos.

Pēc tam sakās atmīnēšanas operācija. Pie darba ķērās robots, kurš "apskatīja" auto no visām pusēm. Tad pie auto devās speciālists atmīnētāja specapģērbā. Pēc ilgas apskates un detaļu noskaidrošanas sarunās ar auto īpašnieku pie viena no mašīnas durvju rokturiem tika piesieta aukliņa, tā tika parauta, un durvis atvērās. Vēl viens sprādziens nenogranda…

Tālāk pie darba ķērās kriminālistikas eksperti. Atliek gaidīt ekspertīzes rezultātus. Visu šo laiku notikuma vietā dežūrēja ugunsdzēsēji un ātrās palīdzības brigāde. Ēka Maskavas ielā 8 tika evakuēta.

Jāpiebilst, ka sapieri komunicēt ar cilvēkiem galīgi neprot. Viņiem acīmredzot māca atmīnēšanu, bet psihologi ar viņiem strādā slikti. Ierodoties notikuma vietā un ieraugot ziņkārīgos, viņi nevis vienkārši aicināja atkāpties tālāk, bet uz cilvēkiem kliedza. Labi vismaz ka nepasūtīja...

Rēzeknes policistu darbs jāuzteic, jo viņi korekti un pacietīgi skaidroja iedzīvotājiem radušos situāciju un piedāvāja evakuēties pēc iespējas ātrāk.

Atmīnēšanas operācijas laikā nestrādāja auto pultis. Visticamāk, tika bloķēti sakaru signāli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!