Foto: Publicitātes foto
Šodien no Rīgas uz Kijivu devās humānais konvojs, kuru noorganizēja Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche", "Delfi" informēja biedrībā.

"Katra tāda krava glābj Ukrainas aizstāvjus un padara Ukrainu stiprāku. Mēs esam pateicīgi par daudzpusīgo palīdzību, tik kvalitatīvu un organizētu. Latvija – mūsu sabiedrotais un draugs, un mēs vienmēr to atcerēsimies, nekad neaizmirsīsim. Paldies katram, kurš kopā ar mums cīnās par mūsu brīvību," sacīja jaunais Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.


Pavadīt konvoju ieradās arī Rīgas Ukraiņu vidusskolas un O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas skolēni, kā arī Jelgavas ukraiņu kultūras centra "Džerelo" bērni. Viņi Ukrainas karavīriem bija sagatavojuši zīmējumus un novēlējumus.

Konvojā devās pikaps ar augstu caurgājību "Mitsubishi L200", desmit klēpjdatori vienam no Ukrainas bruņoto spēku komandcentriem, 100 komplekti ieroču modernizēšanai.

Ap 200 Ukrainas karavīru saņems vasaras formastērpu komplektus, kas šūti pēc katra kareivja izmēriem. Gandrīz tonnu smēreļļas militārajai tehnikai saņems Ģenerālais štābs. Tāpat sarūpētas arī taktiskās brilles, cimdi, mugursomas, higiēnas preces

Pateicoties ziedotāju iniciatīvai "Stopify", "Viche" šoferīši aizvedīs līdz Ukrainai pikapu "Mitsubishi L200", apvidus auto "Jeep Commander", divas triecienlaivas ar piekabēm. Tāpat konvojā būs vairāki droni, termokameras, uzlādes stacijas "Ecoflow".

Konvojā dosies arī pikaps "Nissan Navara", desmitiem "power-bank" lādētāji, ap 700 maltīšu komplektu kā arī 1200 brieža gaļas konservu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!