Reaģējot uz informāciju, ka piektdien un nedēļas nogalē ikviens Latvijas iedzīvotājs noteiktos liela mēroga vakcinācijas centros varēs saņemt "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas, pie viena no punktiem Rīgā – "Atta Centrs" – jau piektdienas rītausmā bija vērojama cilvēku rinda un to atvēra gandrīz pusstundu pirms plānotā laika, novēroja "Delfi".

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē septiņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš to vēlas, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM). Vakcinācija minētajās pilsētās notiks no pulksten 9 līdz 17 (Ķīpsalas hallē Rīgā un Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē līdz pulksten 19).

Piektdien, 16. aprīlī, darbosies centri Rīgā ("Atta Centrs" Krasta ielā 60), Jelgavā (Zemgales Olimpiskais centrs Kronvalda ielā 24) un Jūrmalā (Jūrmalas sporta skolā Nometņu ielā 2b).

Lai gan līdz vakcinācijas centru atvēršanai vēl bija jāgaida vairākas stundas, ap pulksten 7 no rīta "Delfi" pie "Atta Centrs" novēroja rindu ar vairākiem desmitiem cilvēku. Vakcīnu tīkotāji ir gatavojušies – vairāki ir ieradušies ar saviem krēsliem, plediem un termosiem.

Valda miers un rinda turpina pagarināties - ap pulksten 7.45 pie centra bija jau aptuveni 100 cilvēku gara rinda. Teritoriju uzrauga Rīgas pašvaldības policisti.

Reaģējot uz milzīgo interesi, vakcinācijas centrs "Atta Centrs" ēkā piektdien tika atvērts pirms plānotā laika.

Savukārt Jūrmalā un Jelgavā sākotnēji rindas nav bijušas, bet īsi pirms to atvēršanas pie durvīm gaidījuši jau vairāki desmiti cilvēku.

Sestdien, 17. aprīlī, Rīgā darbosies gan "Atta Centrs", gan arī BT1 izstāžu centrs Ķīpsalas ielā 8. Vaļā būs arī vakcinācijas centri Jelgavā un Jūrmalā, kā arī citās pilsētās: Cēsīs – bijušais "Super Netto" veikals Bērzaines ielā 2a, Liepājā – Olimpiskais centrs Brīvības ielā 39, Daugavpilī – Daugavpils sporta komplekss Parādes ielā 7, kā arī Rēzeknē – Latgales vēstniecība "Gors" Pils ielā 4.

Svētdien, 18. aprīlī, darbosies vakcinācijas centri Cēsīs un Daugavpilī.

Vakcinācija notiks bez iepriekšēja pieraksta un tiks vakcinēts jebkurš iedzīvotājs, kurš atbilstoši centru darbības dienai un laikam būs ieradies centrā līdz brīdim, kad vakcīnas ir pieejamas. Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji īpaši tiek lūgti ievērot arī epidemioloģiskās drošības prasības: divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākamās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!