6. janvārī durvis vaļā vēra jaunā Svitenes skolas renovētā ēka, kuras būvniecība Rundāles novada pašvaldībai izmaksājusi 249 549,37 latus jeb 355 078,78 eiro.

No 1921.gada Svitenes skola atradās Svitenes muižas ēkā. "Jaunās telpas ir siltas un gaišas. Esam paveikuši lielākos darbus – iekārtojuši telpas, pielikuši aizkarus, palicis nedaudz – jāpieslēdz datori, jāpieliek tāfeles," teic Pilsrundāles vidusskolas Svitenes skolas vadītāja Gunta Novika.

Šobrīd Svitenes skolā mācās 40 bērni, ir nokomplektētas divas mācību klases – apvienotā 1.-2. klase un 3.-4. klase - un divas pirmskolas grupas – 2.-4.gadīgo un 5.-6.gadīgo.

Svitenes skolas vienkāršotā renovācija tika uzsākta 2013.gada 18.martā. Būvdarbus veica SIA Kvēle. Būvniecība īstenota par pašvaldības līdzekļiem un kopējās būvniecības izmaksas ir 249 549,37 lati jeb 355 078,78 iero.

Veicot renovāciju, nosiltināta ēkas cokola daļa un jumts, izveidots jauns jumta segums. Daļēji tika pārbūvētas starpsienas, pielāgojot ēku jaunajām prasībām. Pirmajā stāvā izbūvēts medicīnas bloks ar ģimenes ārsta pieņemšanas telpām, zobārsta kabinetu, aptiekas telpām. Ierīkotas skolas telpas un bērnudārza grupas telpas, bērnu ēdināšanas telpas.
Otrajā stāvā aktu zālē veiksmīgi izdevies saglabāt iepriekšējo segumu – parketu, to noslīpējot un lakojot. Pārējās telpās grīdas segums demontēts, grīdu pamatne izlīdzināta, iestrādāts jauns grīdu segums.

Visā ēkā pārbūvēta apkures sistēma, nomainīti ūdensvada un kanalizācijas tīkli, izbūvēta jauna elektroinstalācijas un ventilācijas sistēma, videonovērošana, ugunsdzēsības un apsardzes signalizācija. Pirmajā stāvā bērnudārza grupā iebūvētas siltās grīdas.

Sākotnēji ēka tika būvēta kā bērnudārzs un nodota ekspluatācija 1990.gadā. Samazinoties bērnu skaitam, bērnudārzs tika pārveidots par administratīvo ēku. Līdz 2013.gada janvārim ēkā atradās Svitenes pagasta pārvalde, kas šobrīd pārcelta uz rekonstruēto Svitenes saieta namu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!