Foto: Latvijas armija
Daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi piektdien ar interesi apstājās pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas, taču šoreiz nevis, lai aplūkotu iespaidīgo celtni, bet gan pavērot pretterorisma mācības "Kurbads 2014". Portāls "Delfi" piedāvā tuvplānā aplūkot mācības Gaismas pilī.

Virs Gaismas pils piektdien lidoja helikopters, ap ēku bija izveidota policistu dzīvā ķēde, pagalms pilns ar dažādu dienestu automašīnām. Novērotāji varēja manīt ari spectērpos ģērbtus drošībniekus, suņus un sapierus pilnā ekipējuma.

Fotoreportāžā tagad ir iespējams redzēt, kas notika ēkas iekšpusē. Noprotams, ka mācību laikā tika risināta ķīlnieku krīze.

Mācībās piedalījās pārstāvji no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Ģenerālprokuratūras, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

Drošības Policija informēja, ka mācību mērķis ir atbilstoši reaģēšanas plānam pārbaudīt pretterorisma pasākumos iesaistīto valsts institūciju spējas reaģēt gadījumā, ja ir noticis teroristu uzbrukums sauszemes objektam. Atbildīgie dienesti gan mierina – terorisma draudu līmenis Latvijā ir ļoti zems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!