Foto: Aizsardzības ministrija

No šī gada 6. līdz 27. maijam Alūksnes novada poligonā "Lāčusils" norisinās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) organizētais rezervistu militārās pamatapmācības kurss, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).


Kā norāda AM, militārās pamatapmācības kursa laikā rezervisti iegūst militārās pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī, piemēram, apgūstot ieroču, šaušanas un sakaru apmācību, normatīvos aktus, lauka kaujas iemaņas, topogrāfiju, orientēšanos un medicīnu.

Kolektīvās apmācības līmenī rezervisti apgūst lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī šādās specialitātēs: radiostaciju sakarnieks, granātnieks-operators, ložmetējnieks, ložmetējnieka palīgs, kā arī specialitātē, kas saistīta ar paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanu.

Apmācības notiek klātienē klasē, apvidū un lauka apstākļos lekciju un praktisko lauka nodarbību veidā, kārtojot teorētiskās un praktiskās ieskaites.

Militārās apmācības laikā rezervisti pilda aktīvo dienestu, viņiem ir karavīra statuss un mācību laiks tiks ieskaitīts viņu izdienas stāžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!