Foto: Publicitātes foto
Ar karstu un dinamisku "Politiķu cepienu" sestdien, 5. septembrī, noslēdzas sestais Sarunu festivāls "Lampa", kas no 2. līdz 5. septembrim pulcējis apmeklētājus festivāla studijās klātienē, tiešraidē festivāla mājaslapā un 80 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā un pasaulē.

Kā ierasts, festivālu noslēdza viens no visdrosmīgākajiem un apmeklētāju gaidītākajiem notikumiem – "Politiķu cepiens", kas krietni pacepināja izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci ("Attīstībai/Par!"), kā arī Oļegu Burovu (GKR) un Vilni Ķirsi (V). Politiķus cepināja Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste, Edgars Bāliņš un aktieris Jānis Kronis. Uguni un garšvielas Cepienam piešāva tā vadītājs Jānis Skutelis.

Mācēt pasmieties par sevi pašiem un ļaut to darīt citiem prasa pamatīgu uzdrīkstēšanos, bet ar humoru trāpīt īstajās vietās – asu prātu un lielu dūšu. Politiķi cepinātājiem nepalika parādā trāpīgas atbildes un jokus. Piemēram, Oļegs Burovs visus pārsteidza, atrādot savus četrus pulksteņus, Ilga Šuplinska skaidroja, kādēļ nēsā kakla siksniņu, savukārt Vilnis Ķirsis un Juris Pūce viens otru pavilka uz zoba, atceroties skolas gadus.

Festivāls "Lampa" pandēmijas piesardzības noteikumu dēļ šogad norisinājās neierastā formātā – ne tikai Cēsīs, bet arī Rīgā un Rēzeknē, kā arī vērot tiešsaistē, medijos un sociālajos tīklos.

Sarunu festivāla "Lampa 2020" virstēma bija "kopā". "Kopā ir veids, kā šobrīd funkcionē pasaule: kopā neskaidrībā, kopā mācāmies, kopā strādājam, kopā meklējam risinājumus, kā dzīvosim, kā būsim. "Lampas" organizatoru komanda ir gandarīta un laimīga, ka, neraugoties uz Covid-19 izaicinājumiem festivāls notika – vēl jaudīgāk un plašāk nekā iepriekš. Par to paldies festivāla atbalstītājiem un pasākumu organizatoriem, kopā skatīšanās vietu saimniekiem un ikvienam apmeklētājam, kuram sirdij tuvas "Lampas" vērtības!" festivāla izskaņa sacīja tā direktore Ieva Morica.

Visi "Lampas" pasākumi bija skatāmi tiešraidē festivāla mājaslapā un pakāpeniski tiks ievietoti arhīvā, kur tie bez maksas būs pieejami ikvienam interesentam. Daži pasākumi, piemēram, "Politiķu cepiens", LAMPA mājaslapā un LMT Straume mājaslapā pieejami jau šobrīd, bet visi ieraksti būs atrodami līdz septembra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!