Foto: Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija (RPP) savā īpašumā ieguvusi jaunu laivu, kura tiks izmantota maluzvejniecības apkarošanai un patrulēšanai galvaspilsētas ūdeņos, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Laivu RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes (DŪCAP) darbinieki, kuri sniedz nozīmīgu ieguldījumu nelegālās zvejas apkarošanā, saņēmuši septembrī par Zemkopības ministrijas programmas "Zivju fonds" līdzekļiem.

Pērn no šī paša fonda līdzekļiem RPP DŪCAP saņēma eholotu "Lowrance". Šī navigācijas ierīce palīdz atklāt nelegālos tīklus. Pagājušajā gadā RPP no Rīgas akvatorijas ūdeņiem izcēla 469 nelikumīgi izliktus tīklus un izglāba tūkstošiem zivju, informē Sadovskis.

Darbinieki jauno laivu (galerijā ar numuru LU6010) vērtējot atzinīgi. Tā ir daudz ērtāka lietošanā, jo tās dibens viļņus šķeļ labāk par jebkuru citu RPP rīcībā esošo laivu, skaidro RPP galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Sadovskis. Tāpat darbinieki novērtējot laivas jaudu un arī aizsargstiklu – sīkumu, kas darbu padara patīkamāku, jo stūres vīra seju vairs tik ļoti neplucinot vējš.

"Jauna laiva jau sen bija nepieciešama, jo daļa esošas tehnikas jau savu laiku ir nokalpojusi, taču prasības arvien pieaug", atzīst RPP DŪCAP priekšnieks Aigars Monahovs.

Zemkopības ministrijas apakšprogramma "Zivju fonds" paredzēta zivju atražošanas un aizsardzības pasākumu nodrošināšanai. Fonda līdzekļi tiek izmantoti arī zivju resursu un saimnieciskās darbības ietekmes un zivīm izpētei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!