Foto: Publicitātes foto

Vairāki desmiti Turlavas pagasta iedzīvotāju 11. decembrī, ceturtdien, pulcējās pie Kuldīgas domes, protestējot pret jaunas zvēraudzētavas būvniecību Turlavas pagasta Briceniekos, portālu "Delfi" informē biedrība "Dzīvnieku brīvība".

Tieši pirms 11. decembra ārkārtas sēdes, kurā bija plānots apspriest iespējamo jaunās ūdeļu fermas būvatļaujas atcelšanu, pie Kuldīgas domes pulcējās vairāki desmiti vietējo iedzīvotāju, protestējot pret SIA "Mink IV" ieceri būvēt jaunu ūdeļu audzētavu 6000 vaislas dzīvniekiem.

Protestā piedalījās arī skolēni, kas paši bija sagatavojuši dažādus plakātus. Par bērnu piedalīšanos sašuta uzņēmēji, kas grib uzsākt ūdeļu audzēšanas biznesu Turlavas pagastā.

Uz plakātiem bija tādi saukļi kā "Ūdelēm jādzīvo brīvībā nevis aiz restēm", "Nemociet dzīvniekus", "Ūdelēm jādzīvo", "Liekat viņus mierā", "Sargāt dzīvniekus nenogalināt", "Pret slepkavām", "Vai tu gribētu tādu likteni?".

Lēmumu par būvatļaujas atcelšanu Kuldīgas dome sākotnēji bija iecerējusi pieņemt 27. novembrī, tomēr sēdē, uzklausot iedzīvotājus, deputāti atzina, ka nepieciešams vairāk laika, lai iepazītos ar apstākļiem pirms lēmuma pieņemšanas.

Tāpēc dome 11. decembra ārkārtas sēdē rīkoja diskusiju par būvniecības ieceri, uzklausot gan uzņēmējus un iedzīvotājus, gan apvienības "Sabiedrība pret kažokādām" pārstāvjus.

Galējo lēmumu dome plāno pieņemt 18. decembra sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!