Foto: Latvijas armija
Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri sākuši praktiskās nodarbības lauka apstākļos ar "Polaris Government & Defense" militārajiem taktiskajiem transportlīdzekļiem Polaris MRZR- 2, MRZR-4 un "Sportsman MV850".

Pērn oktobrī ASV valdības Ārvalstu militārās pārdošanas programmas ietvaros Nacionālie bruņotie spēki saņēma pirmos 18 ASV uzņēmuma "Polaris Government & Defense" militāros taktiskos transportlīdzekļus, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Līdz 2018. gada beigām Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem tika piegādāti vēl 44 militārie taktiskie transportlīdzekļi "Polaris". Papildus 2020. gadā plānota būtiska pilnībā ASV valdības finansēta transportlīdzekļu "Polaris" piegāde Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Kopumā Latvija saņems līdz 130 četru modeļu militāri taktiskos transportlīdzekļus "Polaris" - "Sportsman Big Boss", MRZR- 2, MRZR - 4 un MV850 par aptuveni 6, 8 miljoniem eiro, no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem finansējot aptuveni 15% izmaksu.

Ar ASV noslēgtie starpvaldību līgumi paredz arī transportlīdzekļu detaļu piegādi, inženiertehnisko atbalstu un apmācības.

"Polaris Government & Defense" ir viens no nozīmīgākajiem vieglo bezceļu taktisko transportlīdzekļu ražotājiem. Uzņēmuma ražotos transportlīdzekļus izmanto piemēram, ASV un Somijas bruņotie spēki, un tie ir tikuši plaši pielietoti arī NATO operācijā Afganistānā. Pērn līgumu par šo transportlīdzekļu piegādi parakstījuši arī Portugāles un Vācijas bruņotie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!