Foto: Publicitātes foto
18. marta vakarā, Liepājas dzimšanas dienā, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē sumināja "Gada un goda liepājnieks 2013" titula ieguvējus. Pavisam apbalvoja 15 gada un goda liepājniekus 2013.

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā titula ieguvēji saņēma Pateicības, Goda rakstus un krūšu nozīmes.

Goda liepājnieks 2013 titulu ieguva: mākslinieks, Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš par mūža devumu Liepājas un Latvijas kultūras dzīvē.

Ttitulu "Gada liepājnieks 2013" ieguva uzņēmēji, kokteiļbāra "Red Sun Buffet" īpašnieki Mikus un Mareks Alberti par suvenīru sērijas "I Love Liepaja" radīšanu.

Liepājas Ezerkrasta sākumskolas ekodarba koordinatore Alda Balčus par aktīvu skolēnu iesaistīšanu atkritumu šķirošanā, piedaloties akcijā "Domā par nākotni".

Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centra jaunsargu instruktors Varis Jansons par rekordlielu dalībnieku piesaisti Lāčplēša balvas izcīņā 2013. gadā, ceļojošās Lāčplēša balvas popularizēšanu un jauniešu patriotisko audzināšanu.

Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone par izcili atveidotajām Zanes ("Pūt, vējiņi") un Piafas ("Piafa") lomām Liepājas teātrī.

Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava par veiksmīgu Liepājas kolektīvu dalību XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

Bērnu un jauniešu biedrības "Liepājas Jaunie Vanagi" valdes priekšsēdētāja Līga Krēsliņa par bērnu un jauniešu biedrības "Liepājas jaunie Vanagi" aktīvu darbu 2013.gadā un par Nacionālās integrācijas centra izveidi Liepājā.

Sociālā dienesta Narkoatkarības pārvarēšanas palīdzības punkta vadītāja Madara Lapsa par izdomu un enerģiju, rīkojot saliedējošus pasākumus iestādes klientiem kopā ar ģimenes locekļiem, un par dalību pirmajā Eiropas HIV testēšanas nedēļā.

Pensionāre, Kaulu, locītavu, saistaudu slimnieku biedrības projektu vadītāja Biruta Lavrusenko par jauniem projektiem veselības nostiprināšanā ap 100 biedrības biedriem, iesaistot ārstus sarunās par veselīgu dzīvesveidu, organizējot izzinošas ekskursijas un fiziskās aktivitātes.

SIA "Liepājas tramvajs" valdes loceklis Aigars Puks par jaunās tramvaja līnijas izbūvi līdz Ezerkrastam.

Biedrības "Sabiedrības attīstības centrs" valdes priekšsēdētāja un dibinātāja Ineta Stadgale par unikālu Liepājas mākslas un kultūras personību - "Liepājas dārgumi" - popularizēšanu Latvijas un starptautiskā mērogā.

AS "Liepājas Autobusu parks" autobusa vadītājs Armands Trakšelis par drosmi un pašaizliedzību, glābjot divu jauniešu dzīvības traģiskajā autoavārijā Cukura ielas aplī.

Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas 12.klases skolniece, Liepājas skolēnu domes prezidente Laura Vēbere par jaunām iniciatīvām un idejām, organizējot Liepājas skolēnu domes darbu un rīkojot populārus pilsētas mēroga pasākumus jauniešiem.

Veikbordiste, aktīvās atpūtas un veikborda parka "BB WakePark" vadītāja Santa Vēvere par aktīvās atpūtas un veikborda parka "BB WakePark" izveidi Beberliņos.

Video operators, mākslinieks Roberts Vītols par Liepājas vārda popularizēšanu Latvijā un pasaulē, profesionāli veidojot oriģinālus videoklipus par liepājnieku ikdienu un svētkiem.

VSIA "Piejūras slimnīca" Psihiatriskās klīnikas 2.nodaļas virsmāsa Indra ZEME, – par apjomīgu renovācijas darbu vadīšanu nodaļā, un par profesionālu atbalstu jaunākajiem kolēģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!