Latvijas Okupācijas muzeja biedrība ceturtdien piketē pie Saeimas, lai mudinātu deputātus otrajā lasījumā atbalstīt grozījumus Latvijas Okupācijas muzeja likumā, portālu "Delfi" informēja muzeja pārstāve Inese Krieviņa.

Portāls "Delfi" novēroja, ka piketā piedalās aptuveni 30-40 cilvēku.

Piketētāji, no kuriem lielākā daļa ir cilvēki gados, neizkliedz īpašus saukļus, taču katram garāmejošajam deputātam uzsauc, lai balso "par". Īpaši aktīvi uzsaucieni tiek veltīti partijas "Saskaņa" deputātiem.

Vairāki deputāti pauduši piketētājiem atbalstu, tostarp deputāts Artuss Kaimiņš un NA deputāti Inese Laizāne un Ritvars Jansons.

Latvijas Okupācijas muzeja likuma grozījumi paredz piešķirt muzejam nacionālā interešu objekta statusu, lai turpmāk nerastos šķēršļi muzeja rekonstrukcijas gaitā

Kā pastāstīja muzeja pārstāve, likuma grozījumi nepieciešami, "lai beidzot varētu sākt Okupācijas muzeja pārbūvi un to pabeigt līdz Latvijas valsts simtgadei 2018. gada 18. novembrī".

Pikets norisināsies no pulksten 8.30 līdz 10.00 pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11.

Vēstīts, ka 10. martā Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja priekšlikumu piešķirt Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriālam nacionālo interešu objekta statusu.

Likumprojekts paredz Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksam noteikt nacionālo interešu objekta statusu, portālu "Delfi" iepriekš informēja Saeimas preses dienestā.

Nacionālo interešu objekti ir teritorijas un objekti, kas nepieciešami būtisku sabiedrības interešu nodrošināšanai, dabas resursu aizsardzībai un ilgtspējīgai izmantošanai. Tāpat likumprojekts papildināts ar muzeja ēkas piebūves Nākotnes nama novietojuma plānu.

Latvijas Okupācijas muzejs ir valsts akreditēts privāts muzejs, kas dibināts 1993. gadā. To uztur un pārvalda sabiedriskā labuma organizācija Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Muzejs atspoguļo Latvijas okupācijas vēsturi no 1940. līdz 1991. gadam, tās priekšvēsturi un sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!