Foto: DELFI

Pirmdien, 1. martā, savu darbību, ievērojot striktus drošības noteikumus, atsāka virkne skaistumkopšanas salonu. Portāls "Delfi" piedāvā aplūkot foto galeriju ar Rīgas skaistumkopšanas saloniem pirmajā darbā dienā pēc pauzes.

Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma spēkā ir tā dēvētais drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts, kura mērķis ir radīt ilgtermiņā drošus apstākļus nozares pakalpojumu sniegšanai Covid-19 apstākļos.

Līdz ar to drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts Covid-19 apstākļos ietver pastiprinātas drošības prasības klientu apkalpošanas organizēšanai, distancei pakalpojumu sniegšanas laikā, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanai pakalpojuma sniedzējam, dezinfekcijas līdzekļu lietošanai, telpu vēdināšanai, prasības darba piederumiem un aprīkojumam, prasību pakalpojumu sniedzējiem noteikt atbildīgo personu par epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrolei.

Vienlaikus valdība noteikusi, ka aizliegts sniegt mobilos skaistumkopšanas pakalpojumus, izbraucot pie klienta, lai sniegtu pakalpojumus mājas apstākļos.

Pakalpojumu sniedzēju uzraudzību veiks Veselības inspekcija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Valsts policiju un pašvaldību policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!