Foto: DELFI Aculiecinieks

Piesnigušais Dienvidu tilts otrdien izrādījies pārbaudījums smago automašīnu šoferiem. Kāds "Delfi" lasītājs fotoattēlos fiksējis, ka tiltā uzbraukt nespēj divas fūres.

"Uzbraukšanu sarežģī kā sniegs, tā arī apledojušais ceļš. Uzslava sniega šķūrētājam," raksta aculiecinieks.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdienas rītā daudzviet sniegs un apledojums sarežģī pārvietošanos pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Sniegotos un apledojušos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Uzturēšanas darbos iesaistītas 176 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Rīgas domes Satiksmes departamentā informē, ka naktī uz otrdienu galvaspilsētas satiksmes pārvadi apstrādāti ar pretslīdes materiāliem, kā arī ielas tīrītas no sniega.

Transporta plūsma Rīgas ielās otrdien, saskaņā ar departamentā pausto, ir atbilstoša laika apstākļiem. Sabiedriskais transports kursē un iekļaujas kopējā plūsmā.

Pavisam naktī uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādāja 34 tehnikas vienības. Uz tiltiem strādāja astoņas tehnikas vienības, centrā – divas, Vidzemes priekšpilsētā – četras, Zemgales priekšpilsētā un Latgales priekšpilsētā – katrā pa sešām, bet Ziemeļu un Kurzemes priekšpilsētās – katrā pa trim.

Arī pašlaik pilsētā uz tiltiem, satiksmes pārvadiem un ielās strādā visa pieejamā ziemas tehnika. Tomēr pilnvērtīgi darbu tehnika varēs veikt, tikai beidzoties intensīvai snigšanai, uzsvēra departamentā.

Rīgas dome aicina satiksmes dalībniekus pārbaudīt transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem, kā arī ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Rīgas ielu, tiltu un satiksmes pārvadu uzturēšanu veic P/S “Daugavas labā krasta uzturētājs” un P/S “Daugavas kreisā krasta uzturētājs”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!