Jau par tradīciju kļuvušie 4.maija Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie Nacionālo bruņoto spēku dienas pasākumi šogad noritēja Valmierā, pulcējot vairākus tūkstošus valmieriešu un svētku viesu, informē Latvijas armijas pārstāvji.

Pēc dievkalpojuma Sv. Sīmaņa baznīcā pilsētas centrā norisinājās Nacionālo bruņoto spēku, Valsts robežsardzes un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde.

Parādi komandēja Zemessardzes 22.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Māris Tūtins, parādi pieņēma aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Parādes priekšgalā Latvijas armijas karogu nesa Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona karoga vads. Tālāk ierindā soļoja 3.Zemessardzes novada – 19.nodrošinājuma, 22. un 27.kājnieku, 54.inženiertehniskā un Studentu bataljona -, Štāba bataljona, Instruktoru skolas, Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Valsts robežsardzes un Jaunsardzes vienības, kā arī ASV karavīri no 173.kājnieku brigādes, kuri pašreiz izvietoti Ādažu bāzē.

Par parādes muzikālo noformējumu rūpējās bruņoto spēku orķestris. Parādē piedalījās arī bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas vienības. To noslēdza helikoptera pārlidojums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!