Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, saņemot Lielvārdes jostu ar iedzīvotāju laba vēlējumiem viņa slimības laikā, atzinis, ka jūtas patiesi saviļņots par sabiedrības mīlestību un rūpēm.

Prezidents otrdien Melngalvju namā pateicās ikvienam par labajām domām un spēcinošajiem vārdiem, kas palīdzēja viņam ātrāk atgūt veselību un dod spēku turpmākajam darbam, informēja prezidenta Preses dienestā.

Mājaslapa "Turiesprezident.lv" tika izveidota laikā, kad Vējonis atveseļojās pēc sirds operācijas, tās iniciatoriem aicinot iedzīvotājus Valsts prezidentam veltīt savus veselības vēlējumus. Pāris nedēļu laikā tika sniegti 3000 vēlējumi un sveicieni, kopā veidojot rakstu rindiņas trīs metru garumā.

Iedzīvotāju kopīgi internetvidē izveidotā josta tika uzausta dzīvē un šodien tika uzdāvināta Valsts prezidentam, lai kalpotu kā atgādinājums par tautas atbalstu un dotu spēku turpmākajam darbam. Kopā ar Lielvārdes jostu Valsts prezidents saņēma arī vēlējumus un informāciju par vēlējumu autoriem.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim bija konstatējuši sepsi, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai bija nepieciešams veikt sirds operāciju.

Operācijā 20. janvārī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!