Foto: Publicitātes attēli

Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Jelgavā izveidots liela mēroga vakcinācijas centrs, portālu "Delfi" informēja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Pagājušajā nedēļā ZOC Jelgavā veikti iekārtošanas darbi – sporta zālē ieklāts linoleja segums, izvietoti galdi un krēsli, uz galdiem izvietotas organiskā stikla starpsienas, samontēti aizslietņi, aiz kuriem tiks veikts vakcinācijas process.

Tāpat gan pie ieejas ZOC, gan telpās izvietotas visas nepieciešamās informatīvās norādes, pie ieejas un izejas nodrošinātas bezkontakta dezinfekcijas ierīces.

Jelgavas pilsētas pašvaldība ir sagādājusi vienreizlietojamās medicīniskās maskas gadījumiem, ja kāds cilvēks to būs aizmirsis mājās, un nodrošinājusies ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Lai gan infrastruktūra ir gatava, kad lielais vakcinācijas centrs Jelgavā sāks darbu, vēl nav zināms. Pirmdien Veselības ministrijas rīkotajā preses konferencē tika uzsvērts, ka lielo vakcinācijas centru darbība ir atkarīga no vakcīnu piegādēm.

Kā preses konferencē skaidroja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), nākamajā nedēļā Latvijā pieejamais vakcīnu daudzums pārsniegs pieejamo apjomu esošajai sistēmai, tāpēc "mums ir jābūt gataviem iedarbināt būtiski lielākas jaudas".

Tāpat viņš sacīja, ka aprīļa sākumā centri nebūs pilnībā noslogoti, bet ir būtiski, lai atkarībā no piegādēm, lielās jaudas varētu nodrošināt. Pavļuts pieļāva, ka pilnā mērā šī sistēma varētu darboties no maija, kad vakcīnu piegādes solās būt vēl lielākas nekā aprīlī.

Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča atgādināja, ka visi ir aicināti pieteikties savas vakcīnas saņemšanai, izmantojot vietni "manavakcina.lv", zvanot pa tālruni 8989, kā arī piesakoties pie ģimenes ārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!