Foto: F64

Fotoradaru uzstādītājs "V-traffic", kura iepriekšējais nosaukums bija "Vitronic Baltica un partneri", Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesā lūdzis pagarināt tiesiskās aizsardzības plāna sagatavošanu. Tiesa par šo lūgumu rakstveida procesā lems 5.oktobrī, informēja tiesā.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā 27.jūlijā tika ierosināts fotoradaru ieviesēja "V-traffic" tiesiskās aizsardzības process. Tiesiskās aizsardzības process ir jāizstrādā divu mēnešu laikā no dienas, kad tiesa pieņēmusi lēmumu to ierosināt, tomēr to likumā noteiktajā kārtībā var pagarināt uz vienu mēnesi, ja uzņēmums ir spējis vienoties ar kreditoriem un ja to apstiprina arī tiesa.

Uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs apstiprināja, ka patlaban tiek strādāts pie tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas ar kreditoriem. Jautāts, kas būs administrators konkrētajā lietā, Borisovs norādīja, ka uzņēmums pašlaik ir pārrunu procesā ar iesaistītajām pusēm, tāpēc līdz procesa beigām viņš no komentāriem atturēsies.

Jau ziņots, ka atbilstoši Maksātnespējas likuma 3.panta pirmajai daļai "tiesiskās aizsardzības process ir tiesiska rakstura pasākumu kopums, kura mērķis ir atjaunot parādnieka spēju nokārtot savas saistības, ja parādnieks nonācis finansiālās grūtībās vai uzskata, ka tajās nonāks", tāpēc "V-traffic" izmantoja likumā noteiktās tiesības savu un kreditoru interešu aizsardzībai, skaidroja Borisovs.

Kā iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja Borisovs, "V-traffic" sākotnēji plānoja izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tostarp Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā.

"V-traffic" ir pārliecināta, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu, kas kalpos par vērtīgu piemēru turpmākajiem sociāli nozīmīgiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) šonedēļ paziņoja, ka sestdien, 29.septembrī, Valsts policijas noslēgtais līgums ar fotoradaru piegādātājiem "V-Traffic" izbeigs darbību, savukārt Iekšlietu ministrija divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas fotoradaru ražotāja ne vairāk kā 57 fotoradarus.

Savukārt pēc vakar notikušajām pārrunām fotoradaru piegādātājs "V-Traffic" ir piekritis slēgt pagaidu vienošanos ar Valsts policiju, lai maksimāli nodrošinātu uz Latvijas ceļiem izvietoto fotoradaru darbības nepārtrauktību pēc tam, kad pamata līguma darbība būs beigusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!