Foto: DELFI
Šajā nedēļas nogalē Tērvetē atkal mirdz šķēpi un rotas, tur norisinās Seno tradīciju festivāls ar koncertiem, senajiem rituāliem, amatnieku prasmju demonstrējumiem, pagānu un bruņinieku turnīriem, senajām rotaļām bērniem.

Senajā apmetnē aiz Tērvetes pilskalna radīta vīzija ar izbūvētu 13. gadsimta zemgaļu sētu, kur divu dienu garumā apmeklētājiem tiek demonstrēts 9.-13. gadsimta dzīvesveids un ikdiena, rādot amatu prasmes, jātnieku paraugdemonstrējumus, senās zīlēšanas rituālus, māla podu apdedzināšanu, krāsns kurināšanas, pirts rituālus u.c.. Vīri no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Igaunijas demonstrē seno cīņu mākslas gan Baltijas reģiona karavīru turnīrā, gan komandu cīņās, gan kaujā pie pilskalna - "Zemgaļi atvaira sirotājus". Skatītājiem vakar tika rādīts arī kaujā kritušā vadoņa kremēšanas rituāls pie Svētā kalna, kā arī ziedošana auglības dieviem un uguns rituāls.

Svētdien tiks rādīti pirts rituāli, cīņa starp pagānu un kristiešu bruņiniekiem, darbu turpinās amatnieku gadatirgus, kā arī uzstāsies vairākas folkloras kopas.

Iejusties senlaikos palīdz vairāk kā četrdesmit folkloras kopas un vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!