Francijas firma "Systra" piedāvā Rīgas domei iestrādāt vairākus transporta sistēmas restrukturizācijas projektus par Francijas valdības līdzekļiem, un Rīgas domes Satiksmes komiteja atbalstījusi šo sadarbību.
Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs BNS apliecināja, ka domes vadība sagatavojusi vēstuli Francijas vēstniecībai, kurā apliecina Rīgas gatavību sadarboties ar šo firmu. Pamatojoties uz vēstuli, "Systra" varēs lūgt Francijas valdībai garantu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta ārējo sakaru un stratēģiskās vadības direktora vietniece Lolita Sproģe BNS informēja, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta komiteja trešdien apstiprinājusi sarunu turpināšanu ar šo firmu, bet būs jāsagaida naudas piešķiršana no Francijas valdības.

"Systra" domei piedāvā sabiedriskā transporta sistēmas restrukturizācijas ietvaros izstrādāt dažādus projektus - jaunu maršrutu tīklu izpēti, kopēju transporta plānošanas stratēģijas izstrādi, finansējuma un investīciju piesaistes iespēju izpēti un citus.

Līdz šim ar franču kompāniju "Systra" Rīgas domei jau bija divas apspriedes: pirmā - maijā, bet otrā - Francijas prezidenta Žaka Širaka vizītes laikā Latvijā šā gada jūlija beigās.

Dolgopolovs sarunā ar BNS atzina, ka šādi piedāvājumi, kad firma pati atrod finansējumu, nav nekas unikāls. Viņaprāt, šī firma varētu būt ieinteresēta pēc tam piedalīties konkursā par pašas izstrādātā projekta realizāciju.

Vicemērs gan apšaubīja, ka šādā gadījumā firmai būs jebkādas priekšrocības, jo šādus lielus projektus uztic vairākām firmām konkursa kārtībā.

Sproģe sacīja, ka "Systra" jau veikusi līdzīgus izpētes projektus gan Tallinā, gan Viļņā. Viņa norādīja, ka par iespējām veikt sabiedriskā transporta pārstrukturizācijas un Daugavas šķērsošanas iespēju izpēti interesi ir izrādījusi arī kāda Lielbritānijas kompānija, kurai tāpat kā "Systra" ir savs finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!