19.janvāris bija ilgi gaidīta un rosīga diena, jo jau astoto gadu Gulbenes kultūras centrā notika tradicionālā balvu pasniegšanas ceremonija "Gada atsitiens 2012", kura mērķis ir sniegt iedzīvotājiem informāciju par novada procesiem, cilvēkiem un izjūtām no jauniešu skatupunkta. Trešo gadu pasākumu rīko Gulbenes novada dome sadarbībā ar novada jauniešu centriem.

Lai noskaidrotu jauniešu domas vecumā no 13 – 25 gadiem, tika veikta apjomīga anketēšana, par ko īpaši liels paldies novada bibliotēkām un citiem darbarūķiem, kas nepaguruši izplatīja anketas. Rezultātā atpakaļ tika saņemtas 489 anketas.

Pasākumu vadīja Kašers & Jogita, bet katras nominācijas ievadus jau ierasto video sižetu vietā izspēlēja mīmi Uģis un Pēteris no Rīgas. Vēl pasākumu papildināja grupa "Vārti vaļā". konkursa "Mis un Misters Balvi" jaunieši, kā arī dāmas no Gulbenes modes Talkas.

Balvas tika pasniegtas sešās nominācijās.

Nominācijā "Gada notikums 2012" izvirzīti svētki "Atceries Pededzes krastus" Litenē, Gulbenes novada svētki "Stāmerienas gredzens", kebabnīcas "KuKeBo" atvēršana, konkurss "Mis un Misters Gulbene 2012", talantu konkurss Līgo pagastā "Atdziedi dvēseli savu". Par uzvarētāju tika nosaukts konkurss "Mis un Misters Gulbene 2012", un balvu saņēma konkursa organizatore Līga Vītola.

Otrajai nominācijai  "Gada organizācija" varēja izvirzīt gan iestādes, gan biedrības, gan uzņēmumus. Šajā nominācijā uzvarēja jauniešu centrs "Pulss", bet vēl tika nominēta arī Gulbenes bibliotēka, jauniešu iniciatīvu centrs "B.u.M.s." un Stāķu attīstības biedrība.

Trešajā nominācijā "Gada neveiksme 2012" visvairāk tika izvirzīti nekonkrēti apgalvojumi. Absolūtais vairākums balsu bija par pasaules gala neiestāšanos, bet kam tad pasniegt balvu? Tāpēc, ņemot vērā noteikumus par nominantiem izvirzījās vilšanās, ka skolotāja Skaidrīte Burkite aizgājusi priekšlaicīgā pensijā, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas piebūve, Gulbenes pilsētas svētki 2012, bet balva tika pasniegta FB "Gulbene 2005" prezidentam Jānim Antaņevičam saistībā ar mūsu futbola komandas izkrišanu no virslīgas.

Par "Gada cerību 2012" tika pasludināta Gulbenes slimnīca, un balvu saņēma SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis. Vēl šajā nominācijā bija izvirzītas šādas lietas: jauniešu centra izveide Ozolkalnā, baseina atvēršana Gulbenē un basketbola komanda "Gulbenes Buki".

Nominācijā "Gada cilvēks 2012" tika izvirzīti skolotāja Tatjana Pētersone, mūsu olimpietis Armands Zvirbulis, JC "Pulss" vadītāja Inga Deigele, JIC "B.u.M.s." vadītāja Jana Keibeniece un JC "Bāze" vadītāja Valērija Olekša. Par uzvarētāju tika pasludināta Valērija Olekša, kura gan balvu sirsnīgi atdeva Janai Keibeniecei, pamatojot, ka Jana jau sen bija pelnījusi šo balvu, jo tikusi nominēta vismaz piecus gadus pēc kārtas.

Par "Gada jaunieti 2012" tika atzīta "Mis Gulbene 2012" Indra Gailāne. Vēl šajā nominācijā bija izvirzīti Mairis Ābrams, Laura Kļaviņa un Egils Šmidris.

Īpašo balvu "Lielais ieguldījums", kuru 2.gadu pasniedz novada jaunatnes darbinieki, šogad par ilgstošu atbalstu dažādām jauniešu neformālās izglītības aktivitātēm pasniedza slēpošanas trenerei un sporta darba organizatorei Lāsmai Gabdulļinai, kura ir arī jaunsargu darba aktīviste Lejasciemā, Lizumā un Gulbenē.

Pēc ceremonijas visiem bija iespēja nofotografēties melnbaltajā fotostūrī, mieloties ar svētku torti un ļauties ballītei kultūras centra disko zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!