Gada pirmajā ceturksnī internets bija pieejams katrai otrai mājsaimniecībai jeb 51% iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopojums.
Pētījums liecina, ka vismaz reizi mūžā internetu ir lietojis 61% no visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Lai piekļūtu internetam, mājsaimniecībās visvairāk tika izmantots galda dators, to izmanto 38% aptaujāto. Mobilo telefonu interneta piekļuvei izmanto 30% no visām mājsaimniecībām, bet seši procenti no visām mājsaimniecībām interneta piekļuvei izmantoja portatīvo datoru.

Visbiežāk internetu lieto jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem – 94%, cilvēki vecumā no 25–54 gadi – 65%, bet vecuma grupā no 55 līdz 74 gadiem – tikai 18% no visiem iedzīvotājiem.

Pētījums liecina, ka 43% no visiem iedzīvotājiem internetu lieto mājās. Darba vietā internetu lieto 22% no visiem Latvijas iedzīvotājiem, bet 10% iedzīvotāju internetu izmanto izglītības iestādēs.

Gada pirmajā ceturksnī visi interneta lietotāji to izmantoja informācijas meklēšanai un tiešsaistes pakalpojumiem. 89% no lietotājiem izmantoja iespēju sazināties, savukārt katrs otrais tīmekļa lietotājs izmantoja interneta banku. Savukārt par valsts un pašvaldību iestāžu darbu un piedāvātajām iespējām ar interneta palīdzību interesējas trešā daļa tīmekļa lietotāju. Aptuveni tikpat mēģinājuši uzzināt informāciju par izglītības un mācību iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!