Foto: F64

Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Dinamo" izcīnīto Gagarina kausu pēdējo reizi Latvijā būs iespējams apskatīt pirmdien "Toyota Wess Motors" autocentrā, informēja AS "Wess" pārstāve Jana Garanča.

Kausu autocentrā izstādīs ierobežotā laikā - no plkst.12 līdz 15. Tāpat autocentrā sagaidīs arī Maskavas "Dinamo" kluba galveno treneri Oļegu Znaroku, norāda uzņēmuma pārstāve.

Katram viesim būtu iespēja nofotografēties līdzās Gagarina kausam un saņemt fotoattēlus savā e-pastā.

Autocentrā būs iespēja atkārtoti noskatīties nozīmīgākos finālspēles mirkļus un iegādāties Gagarina kausam veltītus KHL atribūtikas priekšmetus. Pirmie viesi saņems "Wess" grupas īpaši Gagarina kausam veltītu hokeja ripu.

Gagarina kauss tiek pasniegts katras sezonas Kontinentālās hokeja līgas čempionvienībai. Kopš KHL 2008/2009. gada sezonas. Kauss ir izgatavots no 925. proves sudraba un no ārpuses apzeltīts, tā priekšpusē iegravēts Jurija Gagarina attēls un lidojoša komēta, bet no otras puses attēlots hokejists. Visapkārt kauss rotāts ar mazām hokeja ripām. Kauss sver 19 kilogramus un tā tilpums ir 12 litru.

2012. gadā to ieguva Maskavas "Dinamo" finālā septiņu spēļu sērijā ar 4-3 pārspējot Omskas apgabala "Avangard", kurā spēlē Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!