94,5% Latvijas skolēnu no piektās līdz 12.klasei skolās ir pieejami datori un datorklases, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas pētījums par datorizglītības ieviešanu skolās.
Analizējot skolnieku atbildes atkarībā no dzimuma, tautības, skolas mācību valodas un reģiona, kurā atrodas skola, secināts, ka skolnieku atbildes būtiski neatšķiras.

97,2% skolēnu, kas mācās laukos, atbildējuši, ka viņiem ir pieejami datori skolās. Rīgā apstiprinošu atbildi devuši 95% skolēnu, bet citās pilsētās dzīvojošie 93,3% bērnu atbildējuši līdzīgi.

62% skolēni atbildējuši, ka viņiem skolās ir pieejams interneta pieslēgums. Šāda iespēja nav 20,9% skolēnu, bet 17% skolēnu atbildējuši, ka nezin, vai viņiem skolā ir pieeja internetam.

67% skolnieku ar latviešu mācību valodu atbildējuši apstiprinoši par interneta pieslēgumu, bet ar krievu mācību valodu šādi atbildējuši 51,7%.

Līdzīgs procentuālais sadalījums attiecas arī uz jautājumu - "vai jūs personīgi savā skolā apgūstiet datorzinības?". Apstiprinoši atbildējuši 67,1% skolēnu, 27,6% neapgūst, bet 5,3% atbildējuši, ka neapgūst, bet ir apguvuši.

Skolēni no piektās līdz 12.klasei visbiežāk strādā ar datoru mācību iestādē - 74% no aptaujātajiem, bet 43% atbildējuši, ka visbiežāk strādā ar datoru mājās. Daudzi skolēni (21%) iegriežas sabiedriskajās interneta piekļuves vietās, bet vēl 20% skolēnu datoru apgūst un strādā ar to vecāku darba vietās, liecina pētījums. Taču tikai 35% skolēnu skolās apgūst darbu internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!